Складиране и съхранение на пелети – Как правилно да процедираме?

март 25, 2021

Складиране и съхранение на пелети – Защо е важно да знаем?

Отоплението на пелети става все по-популярно в наши дни поради множеството предимства, които предлага като висока ефективност и икономичност в дългосрочен план. Важно е обаче, ако изберем този източник на топлина, да се запознаем с основните правила за съхранението му. За това ние от Schneider Pellets ще дадем няколко съвета.

Складиране и съхранение на пелети - съвети

След като дървесният материал бъде обработен, готовите пелети се пакетират в нашата фабрика. Ние използваме специално перфорирани чували, които удължават максимално „живота” на продукта. При доставка до клиента обаче той трябва добре да проучи начините за складиране и съхранение на пелети, за да не бъдат унищожени.

Едно най-важните неща, с които трябва всеки да се съобрази, е влажността на въздуха и помещението, което използваме за съхранение и складиране на пелети. При съхранение в помещение, влажността на въздуха играе своята роля. При влажност над 10%, периодът на съхранение е не по-голям от три месеца. Ако влажността падне под 10%, тогава продуктът може да издържи до половин година. Също така мястото е хубаво да бъде проветриво.

Ако все пак решите да оставите пелетите навън, имайте в предвид, че трябва да бъдат под покрит навес. Пелетите не трябва да бъдат нагрявани директно от слънчевите лъчи през деня, защото след захлаждането вечерта, се образува конденз, който мокри и съсипва продукта.

Друг важен момент е да избягвате поставянето на чувалите с пелети директно върху пода. Използването на палета е препоръчително, като това може да Ви спести загубата на големи количества пелети.

Заключение

При закупуването на пелети, едно от първите неща, в които трябва да бъдете сигурни, е, че ще им осигурите отлични условия за съхранение. Едва тогава е добре да планирате закупуването на по-голямо количество. Тези, които не са сигурни в съхранението на продукта, могат да се запасяват с пелети за идните месец или два и при намаляването на количеството да се ориентират към ново зареждане.

Виж още

Съхранение на пелети

Съхранение на пелети – Кои са най-добрите практики?

Като един от най-ефективните методи за отопление на дома, правилното съхранение на пелети е изключително важно. Точно по тази причина, ние от SchneiderPellets, разписахме  следващите редове с най-добрите методи за съхранение. Осигуряването на идеални условия за съхранението им е от първостепенно значение. Прилагането на мерки за поддържане е от решаващо значение за дългосрочната жизнеспособност на […]

Types of pellets | How to choose the right one for us?

Given the variety of wood pellet heating options and individual consumer preferences, there really is no „best type of wood pellet“ or „best brand of wood pellet“. However, there are the best types of pellets for you. How to choose from SchneiderPellets? Ask yourself the following questions:   Which types of pellets are higher quality […]

Камина на пелети – информация и съвети

Ако вече сте стигнали до избора на камина на пелети за Вашия дом, значи сте избрали да се отоплявате с едно от най-модерните и екологично чисти горива на планетата. Именно пелетите са бъдещето на Земята, тъй като по никакъв начин не замърсяват околната среда, а за направата им е използвана само и единствено чиста дървесина. Ние от […]